پیشرفت تحصیلی

برنامه ریزی برای امتحانات ترم اول دانش آموزان هنرستانی

پیشرفت تحصیلی

با برنامه ریزی زندگی کنیم و از زندگیمان بیشتر لذت ببریم

امروزه هر انسانی برای بهبود روند زندگی خود و رسیدن به خواسته هایش باید برنامه ریزی کند برنامه ریزی جزو اساسی ترین مهارت ها برای هر انسانی به حساب می آید. مثلا یک خانواده را فرض کنید که برای دید و بازدید ها و مسافرت در دوران نوروز برنامه ریزی می کند یا یک دانش آموز برای دوران تعطیلات تابستان خود برنامه ای تنظیم می کند که مثلا به کلاس موسیقی برود . به دو نمونه از برنامه ریزی در زندگی روزمره اشاره کردیم . وجود برنامه ریزی در دوران خاص بیشتر احساس می شود مثلا در دوران امتحانات یا در دوران تعطیلات عید یا در زمانی که به عنوان یک کوهنورد می خواهیم به یک قله صعود کنیم.

چه زمانی ما نیاز به برنامه ریزی داریم

در همه کارها برنامه ریزی سودمند خواهد بود اما در زمانی که حجم کار زیاد و زمان ما محدود باشد نقش برنامه ریزی بسیار بسیار مهم هست به طور مثال وقتی ما برای خرید به فروشگاه سر کوچه خود مراجعه می کنیم نیازی برنامه ریز خیلی با اهمیت نیست اما زمانی که میخواهیم یک سفر ۱۰ روزه با مسافت ۱۰۰۰ کیلومتر داشته باشیم حتما نیاز به برنامه ریزی داریم. زمانی که در طول سال برای امتحانات کلاسی و میانترم یک یا چند درس را مطالعه کردیم شاید اهمیت برنامه ریزی خیلی قابل مشاهده نبوده اما زمانی که در پایان ترم قرار هست نصف کتاب یا کل کتاب را مطالعه کنیم و امتحان بدهیم حتما نیاز به برنامه ریزی داریم .پس با اهمیت برنامه ریزی آشنا شدیم.

مراحل یک برنامه ریزی خوب برای دوران امتحانات

۱ - منابع هر امتحان خود را مشخص کنید

دانش آموزان هنرستانی قبل از امتحانات باید برای هر درس مشخص کنید که به چه منابعی برای مطالعه نیاز دارید به طور مثال :

منابع

۲ - بر برنامه ی امتحانی خود مسلط شوید

ماهیت هر درس و مدل تدریس معلمان با هم متفاوت هستند شما باید به این نکته توجه کنید که معلم شما در امتحان از چه منابعی سوال طرح می کند آن منابع را قبل از شروع امتحانات کامل کنید. شاید شاید شما به خاطر غیبتی که در طول سال داشته اید قسمتی از جزوه ی ریاضیتان ناقص باشد باید حتما قبل از شروع امتحانات منابع را کاملا مشخص کنید اگر اطلاعی از منابع امتحان ندارید از دوستان یا معلم خود سوال کنید پس از دانستن منابع همه ی ناقصی ها را کامل کنید .

پس از مشخص شدن برنامه امتحانی نیاز به تحلیل این برنامه دارید باید تعداد و تاریخ امتحانات ، همچنین تعداد روزهای فرجه برای هرامتحان را بدانید. برنامه ی امتحانی برای یک دانش آموز مانند مسیر جاده برای یک راننده است.مسلما هر راننده اگر مسیر را بلد باشد در طول مسیر موفق تر است و زودتر به مقصد می رسد.

حجم منابع مطالعاتی در مرحله یک مشخص شد همچنین برنامه درسی و تعداد روزهای فرجه در مرحله دو مشخص شد با دانستن این دو مرحله درس ها به دو دسته تقسیم می شوند :

• درس هایی که می توان حجم منابع مطالعاتی آن درس را در فرجه ی مشخص شده مطالعه ، مرور و جمع بندی کرد.

• درس هایی که فرجه ی مشخص شده برای مطالعه ی منابع امتحانی کافی نیست.

برای درس های نوع ۱ در همان زمان امتحانی مشخص شده مطالعه می کنیم. اما برای درس های نوع ۲ باید قبل از اولین امتحان یا در لابه لای امتحانات وقت بگذاریم و کمبود وقت را جبران کنیم .با این روش خیالمان راحت خواهد بود که وقت کم نمی آوریم .

حکایت معروف :

شاید صحبت بعضی از دانش آموزان و دانشجویان تا حالا به گوشتان خورده باشد “اگر چند ساعت بیشتر وقت داشتم می تونستم نمره ی بهتری بگیرم” اصلی ترین راه برای اینکه این موضوع اتفاق نیوفتد انجام و پیگیری برنامه ریزی است.

نکاتی راجع به دوران امتحانات

مدیریت انرژی

در دوران امتحانات شما با حدود ۱۰ تا امتحان روبرو هستید باید از لحاظ دهنی خودتان را آماده کنید که تا پایان امتحانات انرژی داشته باشید دوران امتحانات مثل یک ماراتن است که در آخر کسی پیروز می شود که در کل مسابقه انرژی داشته باشد. مدیریت انرژی در دوران امتحانات بحث بسیار مهمی است اینکه شما باید انرژی خود را بیهوده تلف نکنید بعد از امتحان سریع به خانه برگردید و از رفت و آمد ها و دیدار های اضافی در این دوران بپرهیزید.

استرس در دوران امتحانات

دو نوع استرس وجود دارد استرس مثبت و استرس منفی.

استرس مثبت : باعث رشد انسان می شود و سازنده است هر انسانی برای کاری که زحمت کشیده یا قرار هست موفقیتی بدست بیاورد اندکی استرس دارد که این خوب است.

استرس منفی : باعث کاهش کارآیی مغز و خسته شدن زود هنگام و آشفتگی می شود. ما قرار هست این نوع استرس را حذف کنیم .با رعایت کردن مرحله ۱ و ۲ در ابتدای مقاله مقدار زیادی از استرس منفی شما حذف خواهد شد.

تاثیر یک امتحان بر دیگری

اگر در امتحانی به دلیل خاصی نمره ی دلخواهتان را کسب نکردید نباید این موضوع باعث شود که روی امتحان بعدی شما تاثیر منفی بگذارد یکی از ویژگی های ماراتن امتحانات حفظ و مدیریت انرژی است. به هیچ وجه بلافاصله بعد از امتحان شروع به مطالعه برای امتحان بعدی نکنید. این کار شما را کسل و خسته می کند . حتما بعد از امتحان یک یا دو ساعت استراحت کنید.

خواب

خواب نقش مهمی در دوران امتحانات دارد سعی کنید صبح ها حداکثر ساعت هشت شروع به مطالعه کنید ظهرها حدود یک ساعت استراحت کنید و شب ها هم به موقع بخوابید . هشت ساعت خواب کافیست.

حفظ سلامتی

در دوران امتحانات بیشتر از قبل مواظب سلامتی خود باشید به علت سردی هوا ممکن است شما دچار سرماخوردگی شوید و این تاثیر منفی در روند امتحانات شما خواهد داشت. سعی کنید در دوران امتحانات حتما تحرک داشته باشد نرمش صبحگاهی یا پیاده روی بسیار موثر است.

تغذیه

• در طول روز آب کافی بیاشامید نوشیدن آب به حفظ آرامش شما کمک خواهد کرد.

• صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم مرغ، نان سنگک یا بربری با عسل یا پنیر استفاده کنید.

• اگر احساس خستگی می کنید، کمی استراحت کنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی شود.

• خوردن آجیل از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم است، به یادگیری کمک می کند، زیرا کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.

• مصرف روزانه یک لیوان شیر،برای ایجاد آرامش در طول دوران امتحان موثر است.

با آرزوی موفقیت برای همه شما دانش آموزان هنرستانی در امتحانات ترم اول

هنرستان یار حامی دانش آموزان هنرستانی سراسر کشور

لوگو

دپارتمان مشاوره هنرستان یار