بازارکار
شروع برنامه ریزی برای آینده ی شغلی از دوران هنرستان و دانشجویی
مقدمات شغل
هر دانش آموز هنرستانی پس از اخذ دیپلم ، علاوه بر موفقیت تحصیلی در درس و دانشگاه باید برای بحث مهم شغل هم برنامه ریزی های لازم را انجام دهد. و مسیر شغلی خودش را انتخاب کند .هر کاری در زندگی نیاز به یک سری مقدمات و زیرساخت های اولیه دارد. گام اول برای انتخاب شغل شناخت بیشتر توانایی های خود است.باید ارزش های شغلی دلخواهتان را مشخص و علایقتان را شناسایی کنید و کم کم به شغل مطلوب خود نزدیک شده و آن را تصاحب کنید.
انتخاب مسیر شغلی
در سن هجده سالگی در زمانی که ابتدای دانشگاه را می گذرانید چون هنوز به قول معروف به آن درجه از پختگی در زندگی نرسیده اید خیلی سخت هست که کامل بفهمید به چه سمتی تمایل دارید حرکت کنید تجربه نشان داده که سلایق انسان ها با بالاتر رفتن سن در حال تغییر است بهترین پیشنهاد در دوران دانشجویی تلاش ، پشتکار و کسب تجربه در کارهای مختلف است با قرار گیری در پست ها و موقعیت های شغلی مختلف و بدست آوردن تجربه های جدید هر شخص بهتر خودش را می شناسد و بهتر می تواند تصمیم بگیرد. کارهای دانشجویی قطعا می تواند تجربه ی مناسبی برای شما باشد. طبق تجربه کسانی که قبل از فارغ التحصیل شدن در دانشگاه تجربه ی کاری داشتند بعد از فارغ التحصیل شدن موقعیت های شغلی مناسب تری را تصاحب کردند و آینده ی بهتری را برای خود رقم زدند. کارهای پاره وقت در کنار تحصیل برای شما بسیار مفید خواهد بود البته به گونه ای که به روند درسی شما لطمه ای وارد نکند. موردی که در هنگام کار دانشجویی بسیار مهم هست حد و مرز کار و تعادل آن است خیلی از دانشجویان تعادل بین کار در دوران دانشجویی و درس و دانشگاه را بر هم زده و بعد از مدتی خیلی درگیر کار شدند به نحوی که یا از دانشگاه انصراف دادند یا تمایلی به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر را نداشتند. این تعادل دست شماست باید بتوانید این تعادل را مدیریت کنید البته این تعادل بستگی به زندگی شما هم دارد اگر واقعا زودتر می خواهید وارد بازار کار واقعی شده و شغلتان را آغاز کنید شاید بد نباشد که دانشگاه را خیلی جدی نگیرید اما اگر حداقل می خواهید تا مقطع لیسانس ادامه تحصیل بدهید باید مواظب تعادل این دو موضوع باشید.
استخدام یا کارآفرینی
باید اول بدانید در چه کاری حس بهتری دارید علاقه دارید پر انرژی هستید آیا کارمندی را دوست دارید آیا علاقه دارید در یک سیستم یا سازمان کارمند یا حقوق بگیر باشید یا می خواهید کارآفرین باشد و کار مستقل انجام دهید.
کارمندی یا استخدام شدن در سازمان های دولتی و خصوصی امکان پذیر است بسیاری از سازمان های دولتی به صورت سراسری از طریق آزمون نیرو جذب می کنند بعضی ها هم به صورت مقطعی فراخوان استخدام را اعلام می کنند. اما شرکت ها و سازمان های خصوصی برای استخدام بیشتر به توانایی و میزان مفید بودن فرد در سیستم نگاه می کنند.
اگر دوست ندارید کارمند باشید یا می خواهید مستقل کار کنید می توانید پس از کسب مجوزهای قانونی در حوزه کاری خودتان شروع به کار کنید ابتدا باید برای کارتان یک برنامه ی کسب و کار بنویسید. کار آزاد ریسک بالاتری نسبت به کارمندی دارد باید براساس روحیه و شخصیت خود تصمیم بگیرید چه راهی برای شما بهتر است.
مشاوره های شغلی
هنرستان یار با هدف رشد همه جانبه دانش آموز ، در کنار دانش آموزان هنرستانی در زمان دانش آموزی ، دانشجویی و انتخاب شغل همراه بوده و هست. معمولا دانش آموزان پس از موفقیت در کنکور از تجربه های دپارتمان مشاوره هنرستان یار در زمینه های شغلی و کسب کار کمک گرفته تا سریعتر بتوانند مسیر تحصیلی و شغلی خود را ترسیم کنند. و علاوه بر موفقیت تحصیلی سعی کنند از دانش فراگرفته به نحو احسن استفاده و فرد شایسته و مفیدی برای خود و جامعه ی ایرانی باشند.
هنرستان یار حامی دانش آموزان هنرستانی سراسر کشور

دپارتمان مشاوره هنرستان یار