کاردانی به کارشناسی

فوت و فن های دانشجویی

بخش اول : انتخاب واحد

در ترم اول نیازی به انتخاب واحد نیست و دانشگاه برای شما واحد های مورد نظر را انتخاب می کند معمولا دانشگاه در ترم اول حدود 15 تا 20 واحد برای هر دانشجو در نظر می گیرد.در ترم های بعد خود دانشجو باید انتخاب واحد کند.

دانشجو در هر ترم باید حداقل 12 و حداکثر 20 واحد را انتخاب کند. البته استثنا هم وجود دارد اگر دانشجو مشروط شده باشد (معدل زیر 12 را مشروط می گویند) حداکثر 14 واحد را می تواند انتخاب کند و اگر دانشجو معدل بالای 17 را در ترم قبل کسب کرده باشد مجاز به انتخاب تا حداکثر 24 واحد است.

بخش دوم : حذف و اضافه

هر دانشجو می تواند در هفته ی حذف و اضافه دو درس حذف و دو درس اضافه کند . هفته ی حذف و اضافه معمولا هفته دوم یا سوم در دانشگاه هاست. قابل ذکر است که در مواقعی امکان حذف یا اضافه درسی وجود ندارد یا مدیر گروه به خاطر مدیریت دانشجوها و واحدها با آن موافقت نمی کند.

حذف اضطراری :

دانشجو می تواند در درسی که مشکل دارد یا تعداد غیبتش بالاست یا حس می کند نمی تواند نمره قبولی را در پایان ترم بگیرد در هفته ی حذف اضطراری که معمولا هفته ی دهم ترم است آن درس را حذف کند.

بخش سوم : مدت زمان طول ترم

هر ترم 16 هفته ی آموزشی است، که در اکثر مواقع به خاطر تعطیلی های رسمی یا مشکلات دیگر کلاس ها کمتر از 16 هفته برگزار می شود. هر سال تحصیلی شامل دو نیمسال هست. در هر نیمسال یک ترم دانشگاهی برگزار می شود. نیمسال اول ترم مهر و نیمسال دوم ترم بهمن.

نیمسال اول : از اواخر شهریور یا اول مهر تا حدود اواسط دی ماه است

نیمسال دوم : از حدود 15 یا 20 بهمن تا حدود اواسط خرداد ماه است

زمان امتحانات : نیمسال اول حدود 15 تا 30 دی و نیمسال دوم حدود 15 تا 30 خرداد

تعطیلات :

دو یا سه هفته بین دو ترم (اوایل بهمن تا حدود 20 بهمن)

تابستان : از ابتدای تیر تا حدود پایان شهریور

تعطیلات عید نوروز، از حدود 25 اسفند تا 13 فروردین

روزهای برگزاری کلاس :

پنج شنبه و جمعه در آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای که زیر نظر دانشگاه فنی و حرفه ای هستند تعطیل است و کلاس ها در روزهای شنبه تا چهارشنبه برگزار می شود. به طور میانگین هر دانشجو در هفته چهار روز کلاس دارد. در دانشگاه آزاد ، غیرانتفاعی و علمی کاربردی پنج شنبه و جمعه هم دانشگاه دایر است در این 3 نوع دانشگاه در بعضی مواقع برنامه ریزی ها به شکلی هست که کلاس ها در 3 روز در هفته گنجانده می شود.

غیبت مجاز در طول ترم :

اینکه هر دانشجو به چه اندازه می تواند در طول ترم در هر درس غیبت کند به دو عامل بستگی دارد 1. قوانین آموزشی دانشگاه 2. قوانین استاد مربوطه

طبق قوانین آموزش دانشگاه دانشجو بعد از 3 جلسه غیبت در آن درس توسط حذف می شود. این موضوع به شدت به استاد بستگی دارد ، خیلی از اساتید به حضور در کلاس حساس هستندو بعضی از اساتید هم به انظباط آزاد در کلاس معتقدند، و با غیبت زیاد هم دانشجو را در درس حذف نمی کنند پیشنهاد ما این هست که ابتدای هر ترم ببینید استاد بر چه مواردی حساس هست که دچار مشکل نشوید.

نمره قبولی و معدل :

نمره قبولی تمام دروس در دانشگاه 10 است . اگر معدل دانشجو در ترم زیر 12 باشد، اصطلاحا دانشجو در آن ترم مشروط شده است و در ترم آینده حداکثر می تواند 14 واحد را اخذ کند. معدل کل دوره کاردانی هر دانشجو برابر است با معدل نمرات کل درس هایی که در دوره کاردانی گذرانده است.

اگر معدل کل دانشجو در پایان تحصیل زیر 12 باشد دانشجو نمی تواند فارغ التحصیل شود و دانشگاه معادل کاردانی به دانشجو می دهد.

بالا بودن معدل برای پیدا کردن کار یک امتیاز حساب می شود. ولی دانشجو نباید تمام تمرکزش را برای بالا بردن معدل خود اختصاص دهد. و در دوران دانشجویی باید برای کسب تجربه و مهارت هم برنامه ریزی کند. معدل بالا به تنهایی به هیچ دردی نمی خورد.

کنکور کاردانی به کارشناسی :

بعد از کاردانی برای گرفتن مدرک لیسانس یا کارشناسی ، باید وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته شوید. مقطع دانشجویانی که مدرک کاردانی دارند و میخواهند لیسانس بگیرند کارشناسی ناپیوسته هست.

برای گرفتن مدرک لیسانس و ورود به مقطع کارشناسی ناپیوسته 3 نوع دانشگاه وجود دارد :

1. ورود به دانشگاه های دولتی یا موسسات غیرانتفاعی : ورود به این دسته از دانشگاه ها از طریق کنکور انجام می شود . این کنکور هر ساله در مرداد ماه برگزار می شود . پذیرش دانشجو در این دانشگاه ها به دو شکل صورت می پذیرد

رشته هایی که پذیرش دانشجو براساس کنکور است (رشته های باآزمون) : کامپیوتر، برق، حسابداری، معماری، مکانیک، عمران، مواد، ساخت و تولید، صنایع شیمیایی، تربیت بدنی، طراحی و دوخت، هنرهای تجسمی،

رشته هایی که پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی یا همان معدل کل کاردانی آن ها است (رشته های بدون آزمون) : تمامی رشته ها به جز رشته هایی که در قسمت قبلی نام برده شد.

2. ورود به دانشگاه آزاد : در مقطع کارشناسی ناپیوسته شما می توانید در واحد ها و مراکز اصلی دانشگاه آزاد مانند دانشگاه آزاد تهران مرکز ، تهران جنوب ، تهران شمال و بقیه واحد ها در شهرهای مختلف.

نکته جالب توجه اینجاست که در تمامی واحد های دانشگاهی سراسر کشور در همه رشته ها مقطع کاردانی به کارشناسی بدون آزمون و بدون در نظر گرفتن معدل است به این معنی که برای ورود فقط نیاز هست در سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد ثبت نام کنید از رسید ثبت نام رسید بگیرید و به واحد مورد نظر مراجعه کرده و ثبت نام کنید به همین راحتی و خوشمزگی.....!

دانشگاه آزاد در هر دو نیمسال به شکل جداگانه دانشجو می پذیرد. یعنی برای ورودی مهر باید مرداد ماه و برای ورودی بهمن باید دی ماه در سایت Azmoon.org ثبت نام و و به واحد مورد نظر حضوری مراجعه کنید.

3. دانشگاه جامع علمی کاربردی : دانشگاه علمی کاربردی هم در هر دو نیمسال به شکل جداگانه دانشجو می پذیرد. یعنی برای ورودی مهر باید مرداد ماه و برای ورودی بهمن باید دی ماه در سایت Sanjesh.org ثبت نام کنید. طریقه ی پذیرش بدون آزمون و با در نظر گرفتن معدل دوره کاردانی هست. یعنی پس از ثبت نام در سایت سنجش باید برای اعلام نتایج در پایان شهریور صبر کنید چون دانشجوها براساس معدل پذیرفته می شوند.

منابع آموزشی در دانشگاه :

معمولا اساتید برای درسی که قرار هست در طول ترم ارائه کنند کتاب هایی را به عنوان مرجع معرفی می کنند و در اکثر موارد خرید این کتاب ها اجباری نیست و فقط جهت معرفی به دانشجویان گفته می شود. در این مدل آستاد شروع به در دادن میکند و دانشجو باید از روی گفته های استاد، یادداشت برداری کند و جزوه بنویسید. بعضی از اساتید هم جزوه ی آماده دارند که کار دانشجوها را راحت کردند و از همان جزوه تدریس می کنند. در مواردی هم استاد کتابی را معرفی می کند و کلا از روی همان کتاب در طول ترم درس می دهد.

کار در هنگام دانشجویی :

در دوران دانشجویی شما سه یا چهار روز باید به دانشگاه بروید، اینکه در طول ترم چقدر درگیر انجام پروزه و تمرین های دانشگاه هستید کاملا به استاد و نوع دانشگاه و سطح هم کلاسی ها بستگی دارد.

دوران دانشجویی بهترین زمان هست که دانشجو به علاقه ها و توانایی های خودش پی ببرد و زمینه فعالیت خود را پیدا کند. دوران دانشجویی زمان تجربه و یادگیری است . پیشنهاد ما این هست کاری پاره وقت در کنار تحصیلتان داشته باشید در فعالیت های دانشجویی شرکت کنید، در یادگیری فعال باشید، در همایش ها و سمینارها شرکت کنید و سعی کنید از تمام وقتتان استفاده کنید. آینده را باید الآن ساخت و نباید صبر کرد.

معافیت تحصیلی برای نظام وظیفه :

این موضوع مربوط به دانشجوهای پسر هست. هر دانشجو تا 12 ماه پس از تاریخ فارغ التحصیلی از معافیت تحصیلی برخوردار است. یعنی در این 12 ماه یا باید در دانشگاه برای مقطع کارشناسی ناپیوسته ثبت نام کند یا خودش را برای انجام خدمت سربازی به دفاتر وظیفه عمومی سربازی معرفی کند، اگر در مدت 12 ماه یکی از این دو کار صورت نگیرد آن فرد دچار غیبت در سربازی می شود. هنگامی که فرد دارای غیبت شود کار پیچیده می شود. معایب غیبت از سربازی :

در هیچ دانشگاهی برای ثبت نام نمی تواند اقدام کند، گرفتن امریه در سازمان دیگر امکان پذیر نیست

جابه جایی بین ارگان های نظامی مثل ارتش و سپاه و نیروی انتظامی دیگر امکان پذیر نیست

پس هر دانشجو باید برای زمان فارغ التحصیلی و زمان ورود به مقطع بعدی در دانشگاه برنامه ریزی داشته باشد که با این مشکل مواجه نشود. برای ثبت نام در دانشگاه بعد از فارغ التحصیلی هر فرد 12 ماه فرصت دارد.

انواع اساتید و نحوه ی دادن نمره :

اساتید در دانشگاه ها دو دسته هستند: اساتیدی که هیئت علمی آن دانشگاه هستند و اساتیدی که به صورت مدعو و حق التدریسی در دانشگاه تدریس می کنند. اساتید هیئت علمی آشنایی بیشتری با سیستم دانشگاه ودانشجوهای آن دانشگاه دارند.در تمام دانشگاه ها حتی دانشگاه های تک جنسیتی ، اساتید خانم و آقا وجود دارد و از این بابت محدودتی برای دانشگاه ها وجود ندارد.

مدل نمره دادن و روش کار هر استاد منحصر به فرد خودش است. روش ها بین اساتید متفاوت است بهترین پیشنهاد این است که تا جایی که می توانید بدانید که استاد به چه مواردی حساس هست و بر روی چه مواردی در کلاس تاکید می کند.

امتحان میان ترم : بیشتر اساتید در اواسط ترم امتحان میانترم می گیرند بعضی از اساتید مباحثی را که در میانترم امتحان گرفتند را در پایان ترم حذف می کنند و نمره ی میانترم را مستقیما در نمره نهایی دخالت می دهند. بعضی از اساتید به میانترم اعتقادی ندارند و کل نمره را در امتحان پایانی از دانشجو می گیرند. بعضی اساتید به حضور و غیاب و انجام تمرین و پروزه حساس هستند و مدل های مختلف دیگر از روش های اساتید که تعدادشان هم کم نیست. پس بهترین راه این است که بدانید استاد از شما چه می خواهد چه انتظاراتی دارد و چه چیزهایی برایش مهم و ارزشمند است.

انتقالی ، انصراف و مرخصی :

انتقالی : کار بسیار سختی هست و نیاز به هماهنگی دانشگاه مبدا و مقصد دارد. شانس گرفتن انتقالی معمولا از دانشگاه سطح بالاتر به دانشگاه سطح پایین تر و از دوره روزانه به دوره شبانه بیشتر است. امکان انتقالی از دانشگاه هایی به از یک خانواده نیستند امکان پذیر نیست مثلا انتقالی از دانشگاه آزاد به دولتی یا از دانشگاه علمی کاربردی به دانشگاه غیرانتفاعی امکان انتقالی وجود ندارد

انصراف : در صورتی که دانشجو به هر دلیل نخواهد به تحصیل در دانشگاه ادامه دهد می تواند انصراف دهد در صورتی که انصراف انجام شود در آن فرد بخواهد در دانشگاه دیگری ادامه تحصیل دهد امکان اینکه واحد هایی که تا حالا گذرانده را در دانشگاه جدید قبول کنند زیاد است.

مرخصی : دانشجو می تواند یکماه قبل از شروع ترم درخواست مرخصی بدهد و در صورت موافقت دانشگاه دانشجو می تواند از مرخصی تحصیلی استفاده کند. در ترم اول مرخصی تحصیلی امکان پذیر نیست.

تعداد واحد ها و چارت تحصیلی :

تعداد واحد های دوره کاردانی پیوسته حدود 75 واحد است که دانشجو می تواند در 4 ترم تحصیلی این تعداد واحد ها را بگذراند همچنین تعداد واحد های دوره کارشناسی ناپیوسته حدود 75 واحد است که گذراندن آنها هم توسط دانشجو در 4 ترم امکان پذیر است. اگر دانشجو بتواند در 4 ترم کاردانی و در 4 ترم کارشناسی خود را طی کند در 4 سال تحصیلی می تواند مدرک لیسانس خود را دریافت کند. تعداد واحد های رشته ها با هم اندکی متفاوت هستند . چارت و تعداد واحد های کاردانی و کارشناسی رشته ها در قسمت کاردانی به کارشناسی بخش مقالات سایت هنرستان یار موجود است.