خودشناسی
آشنایی با هوشهای 8 گانه انسان
هوشها انواع و اقسام دارند؛ باید هر کسی در وجود خودش به دنبال هوش خود بگردد و تحصیلات و شغلش را بر پایه آن قرار دهد.
درس پشت درس، دارید میافتید؟ کم کم دارد از تحصیلات آکادمیک حالتان به هم میخورد؟
آیا فقط آنهایی که مدرک دکترا و فوق لیسانسشان را قاب گرفتهاند و زدهاند بالای میز کامپیوترشان، باهوش هستن؟
تعریف اصلی هوش یعنی «توان سازگاری و پیشرفت در شرایط مختلف» و به این نتیجه رسیدهاند که یک مکانیک ماهر با تحصیلات سیکل، یک نوازنده دوتار بیسواد، یک فوتبالیست لیگ برتر یا یک کشاورز که از زمینش محصول بیشتری برداشت میکند هم باهوش هستند.
هوش تصویری – فضایی
هوش فضایی توانایی تفکر ۳ بعدی و تصویرسازی با استفاده از چشم ذهن است. استعداد اصلی کسانی که این هوش را دارند شامل تصویرسازی ذهنی، تفکر ۳ بعدی و تجسم فعال است. این افراد معمولاً جهتیابی خوبی دارند و با نقشهها، نمودارها، عکسها و تصاویر ویدیویی مشکلی ندارند.
انتخاب های تحصیلی و شغلی این افراد
مهندس معمار، هنرمند،گرافیست، مهندس عمران،مهندس مکانیک ،مجسمهساز، عکاس، شاعر،نقشه کشی صنعتی،ساخت و تولید،مدیریت،انیمیشن،فتوگرافیک
هوش کلامی – زبانی
آدمهایی که هوش زبانی بالایی دارند در استفاده از کلام و زبانها توانایی بالایی از خودشان نشان میدهند. آنها عموما در انتقال ایدهها، خواندن، نوشتن، و داستان گفتن و به خاطر سپردن اطلاعات مهارت دارند.
انتخاب های تحصیلی و شغلی این افراد
نویسنده/ روزنامهنگار، وکیل،معلم، شاعر، سیاستمدار،
هوش منطقی – ریاضی
هوش منطقی-ریاضی توانایی محاسبه، شمارش، تفکر منطقی ،استدلال، شناسایی الگوها و تحلیل منطقی و علاقهمندی به انجام آزمایشهای علمی و مهارت در انجام محاسبات پیچیده و مهارت زیاد در حل مسئله هستند.
انتخاب های تحصیلی و شغلی این افراد
دانشمند، ریاضیدان، برنامهنویس رایانه، مهندس برق و الکترونیک، حسابدار،پژوهشگر،
هوش اندامی- جنبشی
این هوش یعنی توانایی کنترل ماهرانه حرکات بدن و استفاده از اشیاء و شامل حس زمانسنجی و بهینهسازی مهارتها از طریق هماهنگسازی ذهن و بدن است.
انتخاب های تحصیلی و شغلی این افراد
آتشنشان،صنعتگر،هنرپیشه،رشته تربیت بدنی،پیمانکار،جراح،نمایش
هوش موسیقیایی
هوش موسیقیایی استعداد تشخیص زیر و بمی، ریتم، رنگ صدا، و تن صدا است. ریتم و موسیقی کسانی که هوش موسیقیایی بالایی دارند ودر فکر کردن به الگوها، ریتمها و صداها قوی هستند.
انتخاب های تحصیلی و شغلی این افراد
موسیقیدان، آهنگساز، خواننده، معلم موسیقی، رهبر ارکستر
هوش میان فردی
ارتباط برقرار کردن و درک دیگران کسانی که هوش میان فردی بالایی دارند در تعامل با دیگران و درک آنها قوی هستند. آنها قادر هستند به احساسات، انگیزهها، و خلقخوهای دیگران پیببرند؛ جلب حمایت کنند، و بهطور موثر مذاکره کنند.این افراد در سنجش هیجانات، انگیزهها، تمایلات و منظور کسانی که دور و برشان هستند مهارت دارند.
انتخاب های تحصیلی و شغلی این افراد
رهبر، مدیر گروه، فیلسوف، مشاور، مدیر فروش، سیاستمدار،مدیریت،
هوش درون فردی
هوش درونفردی استعداد درک نقاط قوت، نقاط ضعف، و انگیزههای خودتان، خودآزمایی، تخیل روزانه، کندوکاو کردن روابط خود با دیگران و برآورد توانائیهای فردی، به کارگیری این بینشها در طرحریزی و راهبرد است.
انتخاب های تحصیلی و شغلی این افراد
فیلسوف،نویسنده،نظریهپرداز،دانشمند،ایده پرداز،مربی،روانشناس،کارشناس الاهیات،موعظه گر ادیان،پژوهشگر
هوش طبیعتگرا
افتن الگوها و روابطی که با طبیعت وجود دارد هوش طبیعتگرا آخرین نوع هوشی است که گاردنر درنظریه خود به هفت نوع قبلی افزوده و با مقاومت و مخالفت بیشتری نسبت به بقیه روبرو گردیدهاست. به گفته گاردنر، کسانی که دارای هوش طبیعتگرای بالایی هستند، سازگاری بیشتری با طبیعت دارند و معمولاً به پرورش، کشف محیط و یادگیری درباره موجودات علاقهمندند. این افراد به سرعت از جزئیترین تغییرات در محیطشان آگاه میشوند.
انتخاب های تحصیلی و شغلی این افراد
زیستشناس، حفاظت از محیط زیست،امورباغی،امورزراعی،اموردامی