مهارت های نرم افزاری
کاربرد فتوشاپ در شیت بندی معماری
برای معرفی و ارائه پروژه های طراحان و معماران، فتوشاپ یکی از مهمترین ابزارهاست. برای دانشجویان و دانش آموزان هنرستانی رشته ی معماری آشنایی کامل با نحوه شیت بندی امری ضروری است در ادامه به روند جایگذاری عناصر مهم در قسمت های مختلف شیت می پردازیم. شیت های معماری به طور کلی به سه روش قابل ارائه هستند :
1. ارائه دستی 2. ارائه کامپیوتری 3. ترکیبی از دو شیوه ارائه دستی و کامپیوتری
ارائه کامپیوتری
قبل از هر کاری باید به چند نکته توجه داشت رندر و خروجی که ما داریم متناسب با قوانین خاصی باید در شیت جایگذاری شوند معمولا تصاویر بعد از رندر در نرم افزار های سه بعدی جهت تنظیم و اصلاح رنگ و نور وارد نرم افزار فتوشاپ می شوند ودر ادامه ویرایش هایی جهت بهبود تصاویر روی آن انجام می شود
رندرهای داخلی و خارجی نماها ، برش ها و پلان ها باید به گونه ای جایگذاری شوند که از نظر زیباشناسی معماری و همچنین مفهوم معماری کاملا قابل فهم و گویا باشند ترکیب درست براساس قوانین تناسبات طلایی، در شیت بندی ها نحوه جایگذاری در پروژه مختلف متفاوت است،بطور معمول شیت بندی در سایز های 100*70 و 50*70 انجام می شود با توجه به سبک کاری زمینه ها متفاوت تک رنگ و یا بصورت رنگی انجام می شود.
در مد تک رنک و رنگی که به سبک های مختلف وجود دارد خطوطی که در این سبک استفاده می شود و ترکیب این خطوط و اشکال می تواند به زیبایی شناسی و جایگذاری مناسب نقشه های ما کمک کند.
تصاویری که در شیت بندی استفاده می شود باید دارای یک هارمونی یکسانی باشند و تصاویری که به شیت بندی اضافه می شوند هماهنگ با نور و رنگ تصاویر اصلی باشند یا بعد از اضافه کردن این تصاویر هماهنگی را بین تصاویر اضافه شده و تصویر اصلی بوجود آوریم .
روش قرار گیری عناصر طراح در شیت
چند سبک برای جایگذاری مناسب نقشه و اشکال در شیت بندی وجود دارد که به یکی از این روش ها را در ادامه توضیح خواهیم داد. برای مثال در جایگذاری تصاویر و نقشه ها ،اشکال پرسپکتیو نمای داخلی و خارجی چینش های متفاوتی داریم برای معرفی موضوع و عنوان پروژه را در قسمت بالا سمت راست شیت قرار می دهیم، برای معرفی طراح و نام دانشگاه یا هنرستان و اساتید و مقیاس پروژه و.. میتوانیم از سمت راست شیت استفاده کنیم.
فواصل را باید از لبه ها و گوشه های کار به یک نسبت رعایت کنیم ،سعی کنیم از پس زمینه های سیاه در کار کمتر استفاده کنیم،محدوده های توضیحات هر قسمت را با توجه به اندازه تصاویر تعیین کنیم معمولا مقاطع و نما ها را در قسمت پایین شیت جایگذاری کنیم،هر چند بنا به پروژه ها محدودیت هایی و جود دارد اما بهترین و ایده آل ترین قسمت برای جایگذاری در قسمت پایین شیت است.
در جایگذاری پلان ها معمولا وسط شیت مناسبترین قسمت است و در سمت راست نام فضاها را به ترتیب قرار می دهیم در رندر هایی که با نرم افزار های سه بعدی خروجی گرفته شده نماهای داخلی صورت جداگانه دریک شیت بهمراه توضیحات در زیر هر عکس و نماهای خارجی هم به همین صورت تنظیم و اصلاح رنگ و نور در همین زمان با استفاده از ابزار LEVELو Curveصورت می گیرد.
برای معرفی سایت پلان و توضیح در مورد عملکرد فضاهای ارتباطی و ارتباط فضا ها بایکدیگر از پس زمینه روشن در کار استفاده کنیم و همچنین کنتراست کار بین طرح و پس زمینه مناسب باشد.در آخر برای خروجی میتوان از فرمت های JPG،TIF استفاده کرد.
چند نمونه شیت بندی انجام شده
نکته : در شیت بندی محدودیتی نداریم اما اصولی ترین روش برای ارائه در قسمت بالا توضیح داده شد و صرفا همه شیت ها با این روش انجام نمی شوند بسته به نوع پروژه روش شیت بندی مشخص می شود.


