رشته ها و هنرستان ها

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته گرافیک

گرافیک یعنی هنر انتقال دادن یک پیام از طریق تصویر به مخاطب، که به معنای حکاکی، نگاشتن، طراحی و رسامی است. فارغ‌التحصیلان این رشته می توانند با تهیه انواع طرح برای معرفی و ارائه یک موضوع در قالب آرم سازی و پوسترسازی، اجرای انواع صفحه آرایی، طراحی نمایشگاه های هنری برای معرفی آثار گوناگون، آموزش هنر، طراحی، تصویرسازی، صفحه آرایی و تبلیغات در مراکزی همچون صدا و سیما، مطبوعات، مراکز هنری و شرکت های خصوصی خدمات خود را ارایه دهند.

رشته های گرافیک یکی از رشته های هنرستان و زیر مجموعه گروه هنر در شاخه فنی و حرفه ای است گروه هنر در شاخه فنی و حرفه ای شامل 12 رشته به نام گرافیک، فتوگرافیک، نقشه کشی معماری، معماری داخلی، طراحی و دوخت، سینما، نمایش، نقاشی، موسیقی، صنایع دستی، انیمیشن و تولید برنامه های تلویزیونی است. دانش آموزانی که به زمینه های هنر علاقه مند هستند می توانند در یکی از این 12 رشته در هنرستان ها تحصیل کنند. به جز رشته گرافیک و نقشه کشی معماری که در هنرستان های زیادی ارائه می شود 10 رشته ی دیگر به خاطر خاص بودنشان، در تعداد هنرستان محدودی ارائه می شوند.

2.تفاوت کنکور هنر و رشته های گروه هنر در شاخه فنی و حرفه ای

خیلی از دانش آموزان رشته های هنر شاخه فنی و حرفه ای را با کنکور سراسری هنر اشتباه می گیرند، کنکور سراسری هنر هرساله در تیرماه برگزار می شود هر دانش آموز با هر نوع دیپلمی می تواند در این آزمون ثبت نام و شرکت کند کنکور هنر یک آزمون شناور بین تمام دانش آموزانی هست که دیپلم دارند. رشته های هنر در شاخه فنی و حرفه ای شامل 12 رشته است که گرافیک یکی از آنهاست.

3. مسیر علاقه مندان به تحصیل در رشته گرافیک

دانش آموزان پایه نهمی که به این رشته علاقه مند هستند برای تحصیل و حرفه ای شدن در این رشته دو مسیر دارند: مسیر یک : اگر شما رشته گرافیک را در هنرستان انتخاب کنید در این حالت شما سه سال در این رشته تا دیپلم تحصیل می کنید سپس برای ورود به دانشگاه، هم می توانید در آزمون فنی و حرفه ای و هم می توانید در کنکور سراسری هنر شرکت کنید.

مسیر دو: اگر شما یکی از رشته های نظری را در دبیرستان انتخاب کنید و علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته ی گرفیک باشید دیگر در آزمون فنی و حرفه ای و دانشکده های فنی و حرفه ای نمی توانید شرکت کنید و فقط باید از طریق کنکور سراسری هنر برای ورود به این رشته اقدام کنید.

4.دانشگاه های دارای رشته گرافیک

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته گرافیک

5.ظرفیت دانشگاه ها در رشته گرافیک در مقطع کارشناسی پیوسته:

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته گرافیک

6. آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای:

در کل کشور 173 آموزشکده و دانشکده فنی و حرفه ای داریم که از دانش آموزان هنرستانی پذیرش دانشجو دارند در رشته ی گرافیک حدود 40 دانشکده از جمله دانشکده شریعتی تهران پذیرش دارد

7 .کتاب های درسی رشته ی گرافیک در هنرستان:

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته گرافیک

8 .دانش و مهارت مورد نیاز

تحول در رشته گرافیک با فراگیر شدن رایانه ها فعالیت هنرجویان رشته ی گرافیک در هنرستان بیشتر به شکل دستی و بر روی کاغذ صورت می گیرد اما با همه گیر شدن رایانه ها ، بیشتر طراحی ها و فعالیت ها در زمینه ی گرافیک تحت نرم افزارها انجام می شود. که هنرجو باید همزمان با افزایش مهارت های بصری ، ذهنی و دستی در زمینه ی گرافیک با فراگیری نرم افزار ها بتواند توان طراحی و اجرایی خود را بالا ببرد. در حال حاضر و در عصر اطلاعات وجود یک مشاور گرافیکی یا یک طراح برای بقای یک کسب و کار نیاز مبرم و حیاتی است. عواملی که باعث شده رشته ی گرافیک در این چند سال رشد چشمگیری از لحاظ جذابیت و محبوبیت در بازار کار داشته باشد به شرح زیر است :

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته گرافیک

9. تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل

برای ورود به این شغل، علاقمندان باید دانش و تخصص لازم را کسب کنند. بنابراین می توانند یا در رشته های مرتبط موجود در دانشگاه های کشور شامل گرافیک در علمی و کاربردی و ارتباط تصویری پس از کنکور هنر تحصیل کنند. دانش آموزانی که به این شغل علاقه زیادی دارند، می توانند پس از گذراندن پایه نهم وارد رشته گرافیک در فنی و حرفه ای شوند و در صورت تمایل در دانشگاه ادامه تحصیل دهند. هنرجویان این رشته در طی دوران تحصیلی خود در هنرستان با موضوعاتی مانند طراحی،هنرهای تجسمی،رنگ شناسی،مبانی تصویر سازی،خط در گرافیک،خوشنویسی،چاپ دستی و عکاسی آشنا می شوند. اصلی ترین وظیفه هنرجویان رشته ی گرافیک انتقال پیام به روش های مختلف است.

10.نوع کار گرافیست

یکی از مهارت های مفید برای یک هنرمند طراح این است که بتواند به پیرامون خود ماورای آنچه که هست فکرکند، و یا به عبارت دیگر خلاقانه فکر کند، یعنی توانایی خلق یک چیز از چیزی که وجود ندارد و به تصویر کشیدن آن در آیتم های مقیاس پذیر. یک طراح گرافیست باید بتواند آنچه را که مردم سعی می کنند با کلمات و آرزوهای خود بیان کنند کشف و آنها را واضح و شفاف به تصویر بکشد. این تصویر در نگاه اول واضح نیست، اما اینجا جایی است که خلاقیت به اوج خود می رسد. کارفرمایان هنگامی که قصد دعوت به همکاری از یک طراح گرافیست را دارند مجذوب کاندیداهایی می شوند که دارای ذهن و تفکر خلاق هستند. آنها اغلب سولاتی مطرح می کنند و یا تست هایی از داوطلبین می گیرند تا بتواند میزان خلاقیت آنها را بیازمایند، و کسی که این آزمون ها را با موفقیت پشت سر گذارد کسی است که شغل مورد نظر را بدست می آورد

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته گرافیک

12.ادامه تحصیل در رشته گرافیک در مقطع کارشناسی ارشد

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته گرافیک

13.ظرفیت دانشگاه ها در کارشناسی ارشد رشته گرافیک

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته گرافیک