والدین
نقش اولیا در پیشرفت دانش آموزان هنرستانی
اولیای عزیز در این مقاله قصد داریم در مورد همراهی شما اولیای عزیز با دانش آموز هنرستانی خود صحبت کنیم :
قانون اول : هر دانش آموز دارای استعداد ها و توانایی خاص خود است هیچ دو دانش آموزی کاملا یکسان وجود ندارد به هیچ وجه دانش آموزان را با هم مقایسه نکنید
دانش آموزان از چند جنبه ی کلی با هم متفاوت هستند :
پایه تحصیلی ، بهره هوشی ، مهارت های اجتماعی ، مدل تفکر ، اراده و پشتکار و……
ما به عنوان اولیای دانش آموز باید تلاش کنیم که با شناخت درست استعداد دانش آموز ، او را در بهترین مسیر هدایت کنیم مهمترین وظیفه ی یک مشاور این است که یک شخص را در بهترین جایی که میتواند فعالیت کند قرار دهد این مشاور با کشف توانایی های هر شخص و شناخت تیپ شخصیتی آن شخص را هدایت می کند.
مشاور در منزل و در کنار دانش آموز ، شما اولیای عزیز هستید شما بر روی فرزندتان شناخت دارید بهتر از هر کسی او را می شناسید اگر اطلاعاتتان از فرزندتان کامل نیست سعی کنید بهتر او را بشناسید. واقعیت امر این است که علم دانش آموز و قدرت تفکرش به حدی نیست که بتواند خود را کامل بشناسد و خودش را در بهترین مسیر قرار دهد این وظیفه ی شماست که با همدلی و همراهی به او کمک کنید.
اولیای عزیز دانش آموزان هنرستانی خیلی به حرف مردم توجه نکنید دنبال چشم و هم چشمی نباشید در حال حاضر شاید بیشتر مشکلات ما از بعضی از فرهنگ های غلط ماست اگر به حرف مردم باشد که همه انسان ها باید دکتر و مهندس شوند که عاقبتش مشکل اشتغالی است که الان یکی از مهمترین مشکل خانواده هاست در مقابل دوستان و بستگان از هنرستانی بودن فرزندتان دفاع کنید دانش آموز را درک کنید همدلی واقعا موضوع مهمی در ارتباط اولیا و فرزندان است قسمتی از دانش آموزان دچار مشکلاتی از قبیل اختلالات یادگیری ، عدم تمرکز و نداستن روش درست مطالعه هستند این ما هستیم که باید این مشکلات را شناسایی کنیم.
چه کسانی در این راه می توانند به ما کمک کنند :
مشاور مدرسه :
مشاور مدرسه یکی از اصلی ترین اعضای هر مدرسه است که در امر شناخت و هدایت دانش آموزان بسیار موثر است اما متاسفانه در بیشتر موارد مشاور مدرسه خیلی به چشم نمی آید و بودن و نبودنش در مدرسه با هم فرقی نمی کند. در تمام دنیا وظیفه ی مشاور مهم تر از معلم درس است مشاور است که برای دانش آموز انگیزه ایجاد می کند راهکار ارائه می کند.
مشاورهای روانشناسی و تحصیلی بیرون از مدرسه :
مشاورانی که به صورت شخصی دفتر مشاوره دارند دو دسته هستند اول مشاوران تحصیلی که همه مربوط به رشته های تحصیلی نظری (ریاضی فیزیک ، علوم تجربی وعلوم انسانی ) هستند و مرکز تخصصی که خدمات مشاوره هنرستان ارائه کند وجود ندارد. همانطور که می دانید هنرستان شرایط خاصی دارد پس مشاوره باید تخصصی مربوز به هنرستان باشد.
دوم مشاورانی که مدرک دانشگاهی مشاوره و روانشناسی دارند اینگونه افراد می توانند مشکلات اساسی و پایه ای دانش آموز را برطرف کنند ولی در اکثر موارد دانش آموز حاضر نیست به این دفاتر مراجعه کند و در مراجعه به این دفاتر به خاطر سبک و مدل گفتگو مشاور و دانش آموز ، دانش آموز حس می کند که به دکتر مراجعه کرده و خانواده ی او تلاش می کنند تا مشکلاتش را از طریق مشاور برطرف کنند و دچار ترس می شود.
اولیا و برادر و خواهر بزرگتر یا دوستان و بستگان :
بسیاری از افراد در کنار دانش آموز وجود دارند که از لحاظ علمی در یک خانواده الگو هستند که در اکثر موارد برای دانش آموز نقش مشاور را بازی می کنند و با شناختی که روی دانش آموز دارند به او کمک می کنند ولی مشکلی که وجود دارد این است که تجربه ی این افراد محدود است و نظرات و مساعدت های آنها در قالب یک چهارچوب کلی است که در همه ی زمان ها پاسخوی نیاز دانش آموز نیست.
مشاور خوب هنرستان چه ویژگی هایی دارد :
سن یکی از فاکتور های اصلی است در جامعه ما و در محیط های آموزشی افراد جوانی به عنوان مدرس یا مشاور هستند که پر انرژی اند و با مسائل روز دنیا و تکنولوژی های آموزشی و علم نوین بیشتر در ارتباط هستند اما شاید تجربه ی آنها محدود به چند سال باشد در مقابل افراد میانسال و مسنی هستند که انرژی کمتری دارند و دارای تجربه ی بیشتری هستند البته استثناهایی هم وجود دارد این صحبت ها مطلق نیست کار آموزش در کنار اینکه از فضای علمی ومحیط دوست داشتنی برخوردار است و بسیاری از مدرسان و مشاوران با عشق فضای یادگیری را برای دانش آموزان فراهم می کنند اما کاری است فرسایشی که در طولانی مدت انرژی زیادی از انسان می گیرد. پس پر انرژی بودن در امر آموزش بسیار مهم است از طرفی تجربه هم یک شاخص به نظر می رسد.
اگر به دور و ورتان نگاه کنید در تلویزیون و محیط های آموزشی موفق ترین مدرسان و مشاوران افرادی جوان و پرانرژی هستند که خود این مسیر را طی کردند و تجربه ای چند ساله هم دارند این افراد می توانند ارتباط بهتری با دانش آموزان برقرار کنند می توانند واسطه ی خوبی باشند برای بهبود روابط اولیا و فرزند. بعضی وقت ها اولیا و دانش آموزان حرف های هم را نمی فهمند برای حل این مشکل وجود یک فرد پر انرژی کار ساز است.
تمامی صحبت های که گفته شد از تجارب و مورد های عینی و تعداد حدود ۲۰۰۰ دانش آموزی بود که در این چند ساله با ما در ارتباط بودند.
گروه هنرستان یار به عنوان حامی دانش آموزان هنرستان در این شرایط با بهره گیری از مشاوران با تجربه که دارای تجارب عینی و مشهود هستند محیطی را فراهم کرده تا مشکلات دانش آموزان هنرستانی را برطرف کند و زمینه ساز موفقیت این دانش آموزان نه فقط در تحصیل بلکه در نوع تفکر ، زندگی و اشتغال باشد.
مثلث آموزشی چیست ؟
اولیا ، دانش آموز و مشاور سه ضلع یک مثلث هستند که قرار است در راه پیشرفت دانش آموز به هم کمک کنند و با یکدیگر تعامل داشته باشند اصلی ترین نقش در این مثلث مربوط به دانش آموز است. ما در گروه هنرستان یار با برگزاری جلسات مشاوره به صورت حضوری یا غیر حضوری توانسته ایم به کمک اولیا مثلث آموزشی را تشکیل دهیم و به عنوان یک همراه و پیگیر برای دانش آموز و یک دلگرمی برای اولیا باشیم.
هنرستان یار حامی دانش آموزان هنرستانی سراسر کشور

دپارتمان مشاوره هنرستان یار