شبکه و نرم افزار رایانه
بانک مشاغل
از جمله عناوين شغلي مشابه و مرتبط اين حرفه مي توان به تحليلگر برنامه نويس، مشاور كامپيوتري، معمار نرم افزاري، تحليلگر نرم افزار و ... اشاره كرد.
وظايف
مشاوره با تحلیلگران سيستم ، مهندسان، برنام هنويسان و ديگران براي طراحي سيستم و شناخت محدوديت ها، قابليت هاي پروژه عمليات و واسطه هاي لازم؛
اصلاح نرم افزارهاي موجود و برطرف كردن خطاهاي آن ها براي هماهنگ كردنشان با سخت افزارهاي جديد و يا افزايش كارايي آن ها؛
تحليل نيازهاي كاربران براي تصميم گيري درباره عملي بودن طرح با توجه به محدوديت هاي زماني و مالي؛
مشاوره با مشتريان درباره طراحي و نگهداري سيستم هاي نرم افزاري؛
همكاري در نصب سيستم هاي نرم افزاري و بررسي عملكرد تجهيزات براي اطمينان از عملكرد صحيح برنامه؛
طراحي، توسعه و اصلاح سيست مهاي نر مافزاري با تحلیل هاي علمي و مد لهاي رياضي براي پيشبيني و تخمين نتايج برنامه؛
توسعه و هدايت مراحل آزمايش سيستم نرم افزاري و فرآيندهاي دريافت اعتبار، برنامه نويسي و سندسازي؛
تحليل اطلاعات براي تصميم گيري، دادن پيشنهاد؛ طراحي جزييات و طرح هاي برنامه و انجام تغييرات لازم در ابزار جانبي
نظارت بر كار برنامه نويسان ، فناوران، تكنسین ها و ساير كاركنان علمي و فني
دستيابي به اطلاعات و ارزيابي آن ها در زمينه هايي چون چارچوب هاي برنامه، هزينه ها اصول لازم براي حفظ ايمني و عملكرد صحيح سخت افزار.
با توجه به گسترش روزافزون دنیای رایانه امروزه بیش از هر زمان دیگری نیاز به متخصصان رایانه احساس می شود. امروزه یک مهندس کامپیوتر اگر علاقمند به کار باشد، هیچ وقت با مشکل بیکاری روبه رو نمی شود. به خصوص مهندسین نرم افزار فرصت های شغلی بیشتری داشته و برای کارکردن نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. فرصت های شغلی این رشته به حدی گسترده و متعدد است که نه تنها فارغ التحصیلان این رشته به راحتی جذب بازار کار می شوند بلکه دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند. برای مهندسین سخت افزار هم امکان کار در شرکتهای تولید کننده قطعات و دستگاهها و مراکز صنعتی – تولیدی بسیار فراهم است و از نظر سطح درآمدی هم با توجه به دانش و پشتکار شخصی در حد قابل قبول و ایده آلی قرار دارند. از طرفی با توجه به استفاده روزافزون از شبکه اینترنت زمینه کار در این موضوع نیز بسیار مهیاست.
توسعه، ايجاد و تغيير برنامه هاي نرم افزاري كامپيوتر ويا برنامه هاي تخصصي؛ تحليل نيازهاي كاربردي و ايجادراه حل هاي نرم افزاري؛ طراحي نرم افزار و اصلاح نرم افزارها و ايجاد كارايي در حد مطلوب از مهم ترين وظايف اين حرفه است. اين افراد ممكن است تحليل و طراحي پايگاه داده هاي برنامه هاي كاربردي را نيز بر عهده بگيرند وبه تنهايي و يا گروهي عمليات توسعه و ايجاد پايگاه هاي داده را انجام دهند.